Over Dick Verburg

Graag stel ik mezelf aan u voor: Ik ben een nieuwsgierige en vasthoudende onderzoeker van bouwkundige problemen. Ik haal energie uit het analyseren van het probleem en het bedenken van haalbare en werkende oplossingen. Vooral als ik er iemand mee verder kan helpen. Als een creatieve oplossing effectief is draag ik die graag aan. Verder ben ik geïnteresseerd in duurzaam bouwen en energie besparen. Door de loop van de tijd ben ik zeer ervaren geraakt in het vaststellen van lekkageoorzaken, oplevergebreken en het bepalen van de stand van het werk.

De bedrijfswaarden Betrokken, Betrouwbaar en Deskundig vatten kort samen waar ik voor sta.

BETROKKEN

Verburg Bouwkundige Inspecties is een eenmanszaak. Dat betekent dat u vanaf opdrachtverstrekking tot aan de facturatie te maken hebt met één persoon: Dick Verburg. Ik ben als geen ander bij u zaak betrokken. Van begin tot eind. En ik ben pas tevreden als u het bent.

BETROUWBAAR

Ons bouwkundig advies is onafhankelijk. De inhoud van een deskundigenrapport moet goed onderbouwd zijn. Wat we u toezeggen maken we waar. U bent alleen goed geholpen als het advies wat u ontvangt betrouwbaar is. Daar ga ik voor!

DESKUNDIG

Bij mijn werkzaamheden kan ik putten uit meer dan 20 jaar bouwkundige werkervaring.  Deze ervaring is opgedaan in de uitvoering en in het toezicht op nieuwbouw en renovatieprojecten van grote en kleine schaal.

De laatste jaren heb ik door heel Nederland hoofdzakelijk deskundigenonderzoek uitgevoerd voor rechtsbijstandsverzekeringen en advocatenkantoren.  Daardoor ben ik uitstekend thuis geraakt in het bouwbesluit en het landschap van bouwkundige regelgeving en normen. Door praktijkervaring in de bouw weet ik ook wat je van elkaar mag verwachten in de relatie opdrachtgever – aannemer.  Zo kan ik met Verburg Bouwkundige Inspecties deskundige en betrouwbare rapportage leveren waar u mee verder kunt.

Voor specialistisch onderzoek is specialistische apparatuur nodig. Daarvan heb ik  me in ruime mate voorzien. Zo kunnen we u in alle mogelijke situaties het onderzoek uitvoeren dat u nodig hebt. Een greep uit de mogelijkheden:

Een vochtmeter voor houtconstructies.
Een vochtmeter voor steenachtige constructies.
Rookmachine voor het opzoeken van lekkages in onder meer rioleringen.
Endoscoop om in de spouw van een woning te kijken.
Warmtebeeldcamera voor het onderzoeken van koudebruggen.
Druktestkit voor het onderzoek naar lekkages in waterleidingen.

 

Behaalde kwalificaties :

  • Integraal Woning Inspecteur (IWI), (2016, Academie voor vastgoed onderzoek)
  • Energieprestatie Adviseur woningen basisopname (EP-W/B 2021, Isso / Cito / ’t Examenpark)
  • Energieprestatie Adviseur woningen detailopname (EP-W/D 2021, Isso /Cito)
  • Energieprestatie Adviseur woningen (EPA-W 2017 Isso / Cito)
  • Risicogericht inspecteren (Bureau Onderhoud, 2018)
  • Resultaatgericht uitvoeren (Bureau Onderhoud 2018)
  • Infrarood thermografie (Institute of Infrared Thermography)